Συγκεκριμένα, την περίοδο 10 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου, το Παρατηρητήριο Τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή κατέγραψε τη διακύμανση των τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών και τα ευρήματα είναι πως οι μεγαλύτερες αυξήσεις που ανήλθαν μέχρι και το 21% να καταγράφονται σε κατεψυγμένα είδη, σε φρέσκα ντόπια κρέατα και σε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι και τυριά.
Σημαντική αύξηση που άγγιξε το 14,4% κατέγραψε την ίδια περίοδο και η τιμή των φρέσκων πατατών, ενώ η αύξηση στις τιμές ζυμαρικών ανήλθε μέχρι και το 10,6% και του φρέσκου γάλακτος μέχρι και το 6%.
Παρά τις αυξήσεις, παρατηρήθηκαν την ίδια περίοδο αρκετές σημαντικές μειώσεις κυρίως σε ορισμένα λαχανικά (ντομάτα και αγγουράκια), ρύζια/όσπρια και δημητριακά. Μικρότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στις τιμές ορισμένων ειδών αλλαντικών και νερού.