Αναβάθμιση του ψευδοκράτους με όχημα την Οργάνωση Τουρκικών Κρατών

12.10.2022

Επιδιώκει η Τουρκία


Την Οργάνωση Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ) θα χρησιμοποιήσει ως όχημα η Τουρκία, για να επιτύχει αναβάθμιση του ψευδοκράτους, με προφανή κατεύθυνση την αναγνώριση από κάποιες χώρες, η οποία αναγνώριση θα λειτουργήσει ως εκβιασμός για συζήτηση λύσης του κυπριακού που να βολεύει απόλυτα τις τουρκικές επιδιώξεις.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προήγγειλε ότι τον Νοέμβριο το ψευδοκράτος θα λάβει καθεστώς παρατηρητή στην ΟΤΚ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας, η επιρροή του τουρκικού κόσμου έχει αυξηθεί και ισχυρίστηκε ότι η «τδβκ θα καταστεί μέλος στην Οργάνωση του Τουρκικού Κόσμου με το καθεστώς παρατηρητή τον Νοέμβριο».

Στα κατεχόμενα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει από τώρα τις προετοιμασίες για τη σύνοδο της Σαμαρκάνδης, του Ουζμπεκιστάν, τον Νοέμβριο.

Ο Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος θα συμμετέχει με το καθεστώς του παρατηρητή στη σύνοδο της Οργάνωσης Τουρκικών Κρατών.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο Διεθνές Συμπόσιο Τουρκικού Κόσμου που φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο Μπιναλί Γιλντιρίμ της πόλης Ερζιντζιάν στην Τουρκία, ο Τατάρ επανέλαβε ότι ως αποτέλεσμα των αγώνων τους «υπάρχει μια νόμιμη τδβκ» και ισχυρίστηκε:

«Η τδβκ που διαθέτει έδαφος, λαό, δημοκρατία, ζωή, σύνορα και αναγνωρίζεται επισήμως από την Τουρκία, έχει δικαίωμα και για Γαλάζια Πατρίδα.

Πατρίδα δεν σημαίνει μόνο έδαφος, την ίδια στιγμή είναι η εθνική μας ευαισθησία που εκπροσωπεί το δικαίωμά μας στους ενεργειακούς πόρους και στους ουρανούς. Να μην βλέπει κανείς την Κύπρο ως ένα μικρό νησί στον νότο!

Αυτή η γεωγραφία της καρδιάς είναι πολύ πιο σημαντική, εθνική και ιερή όταν ενώσουμε με όλα αυτά τα δικαιώματά μας στον τόπο των πεσόντων τους Τούρκους της Κύπρου στο νησί με την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο».

Μιλώντας στην ίδια συνάντηση, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι στόχος τους είναι η πλήρης ενοποίηση της υποδομής του κοινού αλφαβήτου, ιστορίας, γεωγραφίας, συγκοινωνιών και επικοινωνιών και πρόσθεσε:

«Η ελεύθερη διακίνηση άρχισε σε μεγάλο βαθμό. Σήμερα είναι εντελώς ελεύθερη η διακίνηση ανάμεσα στα τουρκικά κράτη με ένα δύο εξαιρέσεις.

Μπορούν να γίνονται αμοιβαίες επισκέψεις ανάμεσα στα κράτη, όμως είμαστε στην αρχή της υπόθεσης. […]

Πρώτα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Χαϊντάρ Αλίγιεφ είχε πει ότι ‘είμαστε δύο κράτη, ένα έθνος’. Αυτό τα λέει όλα ούτως ή άλλως.

Λέει ότι δεν σημαίνουν και πολλά τα σύνορα ανάμεσα σε αδέλφια. Τώρα είμαστε πλέον ένα έθνος και περισσότερα κράτη, όχι δύο.

Η «βόρεια Κύπρος», το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Κιργισία και είμαστε έξι κράτη, αλλά ένα έθνος. Στο μέλλον θα αυξηθούν περισσότερο».

Επιστροφή